Vizija

Medicina je znanost, ki se neprestano spreminja. Nova spoznanja, ki jih prinašajo raziskave in klinične izkušnje, zahtevajo spremembe v načinu obravnave bolnikov. 

Poslanstvo

Naš namen je slovenski laični in strokovni javnosti omogočiti prost dostop do kakovostno predstavljenih znanj s področja revmatologije v slovenskem jeziku. 

Odgovornost

Vsebino so pripravili in uredili vrhunski slovenski revmatologi v tesnem sodelovanju s strokovnjaki, ki v praksi prihajajo v stik s problematiko revmatikov in revmatičnih bolezni.


Priročnik za revmatike


Kako živeti z revmatizmom?

Po več kot dveh desetletjih, ko je bil izdan zadnji slovenski priročnik o revmatičnih boleznih namenjen bolnikom, prim. Mojca Kos Golja na laikom razumljiv način predstavlja široko problematiko revmatičnih bolezni. Vsebina priročnika je izšla v tiskani obliki, hkrati pa jo objavljamo prosto dostopno tudi na spletnih straneh revma.net.

Več

 


Žepna revmatologija


Od najnovejših spoznanj do praktičnih priporočil

V želji po čim bolj strnjeni predstavitvi najpogostejših bolezenskih stanj v revmatologiji, ki naj jih zdravnik pozna in prepozna, nato pa korake speci-fične obravnave bolnika usmeri v pravo smer, predajamo knjigo v roke upo-rabnikom. Z vključenim znanjem in praktičnimi priporočili, ki so rezultat večletnih kliničnih izkušenj avtorjev, bo knjiga zagotovo zelo uporabna. In prav to je njen namen.

Več


Pregled pri revmatologu

Pri tem vprašanju se mnenja zdravnikov in posameznikov z revmatičnimi težavami in boleznimi razhajajo. Zato je treba razjasniti, kdaj je pregled pri revmatologu nujen in kdaj bolnik lahko čaka na običajen pregled, kar pomeni štiri do šest mesecev.

PREBERI VEČ

Revmatične bolezni

Nedvomno velja, da si ljudje revmatične težave in revmatične bolezni razlagajo zelo po svoje. Zato je nujno, da se to področje čim bolje opredeli in jasno pove, katere bolezni kot revmatične bolezni poznamo in obravnavamo revmatologi. 
 

PREBERI VEČ

Prehrana na revmatizem

V številnih raziskavah so potrdili, da lahko prevelika telesna teža, pomanjkanje določenih vitaminov in sestava hrane, ki jo uživamo, vplivajo predvsem na potek protina, artroze in osteoporoze, redko tudi na potek revmatoidnega artritisa in sistemskega eritematoznega lupusa.

PREBERI VEČ